Helgens godbit!

Recept / @lchf @food @lchfplättar @lchflunch / Permalink / 0
Hej på er! 
Här kommer ett recept på en jättegod Mandelpaj med citronkräm som jag slängde ihop i helgen när familjen kom på besök. 
 
 
Mandelpaj toppat med citrongrädde, björnbär, jordgubbar & mynta
 
 
 
Den gick fort åt! ☺️👌🏻 
 
 
Recept:
 
Botten
6 bitar
75g rumsvarmt smör
1 nypa salt
1 msk kokosmjöl
3dl mandelmjöl
2tsk fiberhusk 
2msk sötning (jag använde stevia) 
1 ägg
 
Fyllning
2 ägg
1/2dl sötning
1 citron, skal och saft
50g smör
1dl vispgrädde 
 
Garnering 
ca 120g björnbär
ca 120g jordgubbar 
myntablad
 
Sätt ugnen på 200 grader 
 
Vispa ihop smör, salt, kokosmjöl, mandelmjöl, fiberhusk och sötning med elvisp. Blanda ner ägget och vispa tills det blir en jämn smet. 
 
Tryck ut degen på en plåt med bakplåtspapper, grädda i 15 min och låt Sedan botten svalna helt. 
 
Vispa ihop 2 ägg med sötning i en kastrull, tillsätt skal och saft från 1 citron, värm sedan smeten samtidigt som du vispar den ordentligt, sänk värmen när de börjar bli varmare och fortsätt vispa tills smeten tjocknar. ( blir de för varmt kan de skära sig) 
 Ta av kastrullen och dela smöret i bitar och vispa ner dem.
Låt krämen kallna helt. 
Vispa grädden och blanda ner den i krämen för hand. 
 
Bred ut krämen på botten och toppa med björnbär, jordgubbar och myntablad. ☺️
 
Till top